Nieuws

mei 2020: Update Corona-crisis

12 mei 2020: Wij hebben onze werkwijze aangepast aan de laatste (hygiene)maatregelen in verband met het COVID-19 virus. Bel gerust weer om een afspraak te maken!

maart 2020: Corona-crisis

Vrijdag 20 maart: Wij blijven zorg verlenen! Wij houden ons aan de actuele richtlijnen van het RIVM en onze beroepsverenigingen. Vanaf heden werken wij enkel in de grote behandelruimte en is er nooit meer dan 1 patient gelijktijdig onder behandeling. Heeft u (milde) verkoudheids-klachten: niezen, keelpijn, lichte hoest, loopneus of verhoging tot 38 graden? Blijf dan thuis en zeg uw afspraak af(zonder kosten). U kunt altijd contact met ons opnemen.

december 2018: BIG-herregistratie

Afgelopen jaar hebben wij onze BIG-registratie als arts en verpleegkundige weer voor 5 jaar verlengd. Dit betekent dat wij voldoen aan de voorwaarden van het Ministerie van VWS om reguliere medische zorg te verlenen.

20 maart 2017: Behandeling aan huis

Vanaf heden behandelen wij ook aan huis. Zie bij 'praktische informatie' onderaan

1 april 2016: aankondiging interessante en praktische lezing/workshop op 21 april: Hoe eet ik zonlicht op?

Op donderdag 21 april van 19.30 - 21.00 uur in de Natuurwinkel te Roosendaal
open flyer

30 maart 2016: Nieuw! ZEN diepe ontspanning

ZEN diepe ontspanning is een nieuwe combinatiebehandeling volledig gericht op diepe ontspanning. Zeer effectief bij stressklachten. Tijdelijk voor € 45,- in plaats van 60,-.
open flyer

1 maart 2016: nieuwe Padwerkgroep Roosendaal

Binnenkort start in Roosendaal weer een Padwerkgroep(6-8 deelnemers) waarin we werken met de Padwerklezingen en concepten. Het thema van deze cyclus van 4 bijeenkomsten is: "Reis door de dualiteit". De bijeenkomsten vinden plaats bij the Soulcircle(voormalig klooster Mariadal) te Roosendaal op de dinsdagochtend van 9.30 uur tot 11.45 uur. Datums: dinsdag 1 maart, 15 maart, 5 april en 19 april. Kosten voor deze cyclus € 40,-.(laag inkomen: € 30,-, hoog inkomen € 50,-). Als je mee wilt doen of belangstelling hebt, laat het me svp weten. Neem ook gerust contact op als je nog aanvullende informatie nodig hebt.

23 oktober 2015: Padwerkgroep Roosendaal

Padwerk is gebaseerd op 258 lezingen gegeven door Eva Pierrakos. Het verbindt een psychologische weg van persoonlijke ontwikkeling en genezing met een transpersoonlijke weg; contact maken met en leven vanuit je Ware Zelf.
Binnenkort wil ik in Roosendaal een Padwerkgroep(6-8 deelnemers) starten waarin we gaan werken met het lezingenmateriaal. Het thema van deze cyclus van 4 bijeenkomsten is: "De diepste angst en het diepste verlangen". De bijeenkomsten vinden 2-wekelijks plaats in Mariadal op de dinsdagochtend van 9.30 uur tot 11.45 uur. Kosten voor de cyclus € 40,-.(laag inkomen: € 30,-, hoog inkomen € 50,-).
Als je belangstelling hebt, laat het me svp weten.

12 juni 2015:lezing 'Groen(te) is hip' op donderdagavond 25 juni

De Natuurwinkel in Roosendaal organiseert samen met het Centrum voor Natuurgeneeswijzen een lezing over dit onderwerp. U bent van harte welkom!
open folder

1 mei 2015:'Detox jezelf'

Gezondheidsklachten kunnen voortkomen uit het ophopen van afvalstoffen in het lichaam. Het voorjaar is bij uitstek de tijd om eens goed te reinigen.
Wij ontwikkelden 'Detox jezelf' als een effectieve methode daarvoor. Bijkomende effecten: meer energie en (indien gewenst) gewichtsverlies.
open de pdf-folder voor meer informatie

3 maart 2015: cursus Kracht van voeding

Op 17 maart gaat de korte cursus( 4 ochtenden): Kracht van voeding weer van start.

Je bent van harte welkom.

 

10 oktober 2014: Marijke Bugter nodigt u uit voor haar korte najaarscursus: Kracht van voeding
Aan de orde komen oa: wat is nu eigenlijk gezonde voeding? hoe werkt de spijsvertering? boodschappen doen… koken zonder pakjes! wat zijn superfoods? zin en onzin
(open de pdf-folder voor meer informatie)
12 juni 2014: Red de vrije artsenkeuze

De vrije artsenkeuze* is straks van de baan. Tenminste, als het aan de minister en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) ligt. Want dan beslist niet langer de patiënt welke zorgverlener of instelling hij of zij bezoekt, maar de zorgverzekeraar.

Zie het artikel op de website van de VVvA, een organisatie voor zorgprofessionals.

Red de vrije artsenkeuze: teken de petitie

9 april 2014: Arts moet alternatieve geneeskunde benutten
Arts moet alternatieve geneeskunde benutten ( bekijk hier het artikel op 9 april 2014 verschenen op de voorpagina van dagblad Trouw , naar aanleiding van onderzoeksrapport ZonMw)
november 2013: Amerikaanse senaat erkent natuurgeneeskunde!
In september 2013 heeft de Senaat van de VS unaniem de resolutie (S. RES. 221) over natuurgeneeskunde geaccepteerd. Deze resolutie erkent de waarde van natuurgeneeskunde als een methode die veilig en effectief is, en die ook betaalbaar is. Amerikanen worden aanbevolen zich op de hoogte te stellen van het werk van natuurgeneeskundigen, vooral bij de behandeling van chronische aandoeningen. Citaat van een nieuwsflits: The Congress has now officially recognized the important role naturopathic medicine plays in effectively addressing the nation's health care needs as well as in addressing the increasingly severe shortage of primary care physicians. For those not yet familiar with the profession, naturopathic physicians attend four-year, in-residence, full-time post-graduate naturopathic medical schools, which are recognized by the Federal Department of Education and by local educational, credentialing bodies. There are currently seven naturopathic medical schools in North America(volledige resolutie).